TATUERINGSBORTTAGNING MED LASER

ta bort din tatuering DermaCenter
Har Du ångrat Dig eller tröttnat på Din tatuering. Vi använder det senaste inom högteknologisk laserutrustning Fotona Q-MAX (Q-switchad Nd-Yag laser) för att säkrast och effektivast ta bort Din tatuering.
tatuering2

Hur fungerar Nd-Yag laser?

Denna metod är inte något kirurgiskt ingrepp. Det är en mycket hög ljusenergi på endast någon miljarddels sekund (Nanosekund). Ljuspulsen splittrar pigmentet från hudcellerna och det transporteras sedan bort av kroppen. Allt pigment försvinner inte på en behandling utan en del blir kvar i huden och behandlingen måste upprepas på nytt efter ett antal veckor. Ljuspulsen är så kort och intensiv så att bara tatueringspigmentet påverkas och inte ditt naturliga pigment i huden.

Antal behandlingar

Det krävs flera behandlingar med minst 6-8 veckors mellanrum för att kroppen ska hinna med att frakta bort det färgpigment som splittras vid varje behandling. Tatueringen bleknar till slut bort helt eller lämnar eventuellt en skugga kvar på huden.

Vilka färger kan behandlas?

Man kan behandla de flesta färger. Enklast är det att ta bort mörka färger medan ljusa färger behöver flera behandlingar. Metallfärger eller neonfärger kan inte behandlas, vi behandlar inte kosmetiska tatueringar i ansiktet.

Gör laserbehandlingen ont?

När man behandlas känns det något mer än när man tatuerades. Vi rekommenderar att stryka på Emla kräm 1 h innan behandling för att bedöva hudytan. Emla krämen tvättar vi bort hos oss strax innan vi skall behandla området. Behandlingen går mycket snabbare när man ska ta bort tatueringen än när man tatuerades. Efter behandlingen kan man gå direkt tillbaks till arbetet.

Att tänka

Huden blir omedelbart efter behandlingen grå, detta försvinner efter några dagar och då blir området oftast rosa färgat. Ibland kan hudytan bli lite sårig, detta påverkar dock inte resultatet. Du kan täcka området med en kompress några dagar. Undvik att duscha området på 24 h. Man får inte klia bort ev skorpor, detta för att slippa ärrbildning. Det vanligt att det kliar, vilket är en del av läkningsprocessen. Man skall undvika bad, bastu, de närmaste 5 dygnen. Du undvika att utsätta området för sol och detta för att undvika hyperpigmentering.

Försvinner tatueringen helt?

Normalt är tatueringen osynlig efter 5 - 7 behandlingar då c:a 80 % av bläcket är borta och nästan alla tatueringar går att ta bort.Vissa tatueringar och färger ärvårare än andra och resultatet av behandlingen kan variera från person till person och på olika ställen på kroppen.
Tattoo Removal DermaCenter
This entry was posted in Estetiska laserbehandlingar and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.