TA BORT HUDFÖRÄNDRINGAR

Hudförändringar - DermaCenter

Vilka hudförändringar kan behandlas

  • Fibromer - Skintags
  • Seborroiska Keratoser
  • Vårtor - Knutor
  • Hemangiomer
  • Xantelasma
De flesta godartade hudförändringar kan med fördel tas bort med laser. Vissa typer av hudförändringar måste dock tas bort kirurgiskt och skickas för undersökning. Hudförändringen kommer alltid först att bedömas av läkaren.Vilka typer av hudförändringar som kan tas bort med laser avgörs i samband med konsultationen före din behandling.

Hur tar man bort hudförändringar med laser?

Laser vaporiserar (förångar) ytliga hudförändringar under kontrollerade former. Dualis lasern är en unik kall laser vilket betyder att hudförändringen förångas utan att huden värms upp nämnvärt. Det ger ett mycket fint kosmetiskt resultat, framför allt i ansiktet, till skillnad från kirurgiska ingrepp som kan lämna estetiskt missprydande ärr. De flesta hudförändringar som tas bort försvinner efter en behandling. I vissa fall kan förändringen börja komma upp något igen efter läkningen och kan behöva en liten putsning som görs tidigast efter 8 veckor.

Vem ska inte behandlas?

Patienter med kelloider ska inte behandlas. Försiktighet bör även vidtas om huden har en tendens att bilda hypertrofiska ärr, dvs förtjockade ärr. Informera din läkare före behandlingen om du har dessa problem. Patienter som behandlats för malignt melanom får ej laserbehandlas.

Att tänka på

Efter behandlingen så blir det ett ytligt skrubbsår. Såret ska tvättas med tvål och vatten morgon och kväll. Efter ca 5-7 dagar har såret läkt och skorpa faller bort. Det nya hudlagret är rosarött och kommer inom 2 mån att blekna och i stort sätt få samma färg som huden. På kroppen kan det ta lite längre tid. Efter behandlingen är det viktigt att inte utsätta såret för sol. Förändringen är som känsligast mot solljus när den är rosaröd. Solning efter behandlingen kan ge hyperpigmentering, dvs en mörkare fläck på det behandlade området. För att skydda huden från hyperpigmentering ska du använda SPF 30.
Vissa typer av hudförändringar måste tas bort kirurgiskt och skickas för undersökning. Hudförändringen kommer alltid först att bedömas av läkaren.

BRA ATT VETA
BEHANDLINGSTID 30-45 minuter
ANESTESI Lokalbedövning
KONVALESCENSTID ingen
PRIS fr. 1690 kr se Prislista här
This entry was posted in Estetiska laserbehandlingar and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.