BEHANDLA RYNKOR OCH ÄRR MED LASER

 • fraxel-laser

  ...en revolutionerande icke kirurgiskt metod för åldrad och skadad hud


   

  Fördelar med fraxel re:pair behandlingen

  Fraxel lasern ger till skillnad mot den gamla traditionella Laserslipningen:
  • betydligt kortare konvalescens
  • mindre risk för biverkningar
  • märkbara resultat med endast en behandling
  • ett alternativ till ansiktslyft

  Hur fungerar det

  Med Fraxel Re:pair så skjuts mängder av mycket smala (max 0,14 mm) och helt öppna kanaler djupt ned i dermis. Bredden på dessa kanaler är omkring 10 gånger mindre än andra fraktionerade system och metoder, vilket ger mycket mindre blödning. Mellan dessa kanaler så sparas frisk vävnad och därmed blir konvalescensen väsentligt kortare än med traditionell CO2. Den kliniska konvalescensen, det vill säga tiden för epidermis återslutning, är alltid max 48 timmar oavsett penetrationsdjup och antal kanaler, social downtime ligger på mellan 5-7 dagar.

  Är fraxel re:pair rätt behandling för mig

  Före behandlingen får du träffa en läkare för konsultation. Detta för att du ska få en professionell bedömning om din hud är lämplig för en fraxel re:pair behandling och om det finns medicinska hinder för behandlingen. Mötet med läkaren hjälper dig också för att du ska få en realistisk bild av hur det känns att göra behandlingen och vilket resultat du kan förvänta dig. Vid läkarkonsultationen får du information om hur du behöver förbereda dig inför behandlingen. Du ska till exempel inte sola två veckor före en fraxel behandling. I vissa fall kan din hud också behöva förbehandling med A-vitaminkräm och herpesprofylax.

  Hur går behandlingen till?

  När lasern träffar huden och ”borrar” de små kanalerna kommer du uppleva en värmande känsla på behandlingsområdet. Omedelbart efter behandlingen kommer huden hetta som du blivit bränd i solen . Du får räkna med en rodnad och en viss svullnad av det behandlade området och där viktigt att du håller huden ren och fuktig de första dagarna. Svullnaden över det behandlade området går ner efter cirka 3 dagar men en lokal svullnad i läderhuden kommer att kvarstå i minst en vecka och kommer att avta successivt. Den nya huden är röd och känslig, läkningsprocessen tar normalt mellan ca 5-6 dagar. På den sjätte dagen kan du återigen börja sminka dig. Behandlingen tar cirka 60 minuter, sker under lokalbedövning och du kan gå hem direkt efteråt.

  Att tänka på efter min fraxel re:pair behandling

  Under det första 3 månaderna ska du undvika att utsätta området för sol och du ska använda solskyddskräm med minst spf 30 dagligen, detta för att undvika pigmentering. Skulle pigmentering uppstå, försvinner den oftast inom några månader. Vill du påskynda den processen går det att behandla med blekande lösning. Daglig användning av en hudvårdsserie anpassad till dina behov rekommenderas för ett långvarigt resultat.

  Resultat

  En kraftfull hudföryngring Resultat på rynkor, ärr, kärl, pigmentfläckar, spänst och hudstruktur ses efter ca 3 veckor. Det slutgiltiga resultatet kommer dock efter cirka 6 mån då vi har uppnått full kollagen effekt. Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på individuella skillnader i arvsanlag och hudkvalitet.
 • Behandlingen förbättrar hudstrukturen. Solskadad och åldrad hud blir jämnare och får mer lyster. Rynkor och hyperpigmenteringar samt olika typer av ärr såsom exempelvis akneärr reduceras. Fractional laserbehandling med Erbiumlaser 2940nm tillhör den nya generationens laserbehandlingar. Den är en väldokumenterad och FDA godkänd.

  Skillnad på Fraxel Repair och Fractional

  Fraxel Repair är mycket kraftfullare och endast en behandling behövs. Fractionalbehandling med Erbium är inte lika djupgående och behöver upprepas 4- 6ggr.

  Hur fungerar det fractional laserbehandling?

  Metoden bygger på att laserstrålen delas upp i mindre ljustrålar som gör mikroskopisk små kanaler i huden Laserstrålen kommer, när den träffar huden, att bilda ett mönster med behandlade och obehandlade områden. Den obehandlade vävnaden fungerar som en reservoar för nya celler som sätter igång att producera ny frisk vävnad som snabbt växer över de behandlade områdena och därmed får vi en snabb läkning.

  Är Fractional laser rätt för mig?

  Före behandlingen får du träffa en läkare för konsultation. Detta för att du ska få en professionell bedömning om din hud är lämplig för en fractional behandling. Mötet med läkaren hjälper dig också för att du ska få en realistisk bild av hur det känns att göra behandlingen och vilket resultat du kan förvänta dig.

  Hur går behandlingen till?

  Behandlingen tar ca 30 min, påbörjas efter lokalbedövning med Emlakräm och är då helt smärtfri. Efter behandlingen kommer du att uppleva en värmekänsla och en lätt rodnad i huden. Värmekänslan är övergående och avtar efter några timmar. Hudrodnaden forsvinner helt efter ett dygn Därefter uppstår en fin torr fjällning som kan pågå upp till 2 veckor. Du kan börja använda makeup relativt omgående. Behandlingen utförs vanligtvis med 3-4:a veckors mellanrum. Daglig användning av en anpassad hudvårdserie rekommenderas för att underhålla resultatet.

  Resultat

  Fractional laser är en ytlig behandling, har ingen konvalescens, är smärtfri och har ingen krävande eftervård. För att kunna uppnå tillfredställande resultat behöver behandlingen upprepas ett flertal gånger 4-6 behandlingar . Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på individuella skillnader i arvsanlag och hudkvalitet.

   

 • erb fore efter

  Vad är Erbium Peel?

  Laserslipning är en mycket effektiv metod för behandling av rynkor runt ögonen och på överläppen. Den funkar även för ålderspigmenteringar, ojämnheter i huden och akneärr. Både mindre områden och hela ansiktet kan behandlas.

  Är laserslipning rätt för mig?

  Före behandlingen får du träffa en läkare för konsultation. Detta för att du ska få en professionell bedömning om din hud är lämplig för en hudslipning och om det finns medicinska hinder för behandlingen. Mötet med läkaren hjälper dig också för att du ska få en realistisk bild av hur det känns att göra behandlingen och vilket resultat du kan förvänta dig. Vid läkarkonsultationen får du information om hur du behöver förbereda dig inför behandlingen. Du ska till exempel inte sola två veckor före en hudslipning. I vissa fall kan din hud också behöva förbehandling med A-vitaminkräm och herpesprofylax.
  img_0196

  Hur går behandlingen till?

  Med Erbium lasern som är en kall laser avlägsnar vi skonsamt överhuden lager för lager till den nivån där nybildning av hudceller sker. Behandlingen tar cirka 60 minuter, sker under lokalbedövning och du kan gå hem direkt efteråt. Du får räkna med en rodnad och en viss svullnad av det behandlade området och det är viktigt att du håller huden ren och fuktig de första dagarna. Den nya huden är röd och känslig, läkningsprocessen tar normalt mellan sju och tio dagar. På den elfte dagen kan du återigen börja sminka dig.

  Resultat

  Behandlingen förnyar ytterhuden och har också en långsiktig effekt, så du kommer att se resultatet i två steg. Den nybildade huden blir slätare och jämnare i ett tidigt skede, men det kan ta upp till sex månader innan du får den fulla kollageneffekten, då du upplever att din hud inte bara ser yngre ut, utan också är mer elastisk än tidigare. Daglig användning av en anpassad hudvårdserie rekommenderas för att underhålla resultatet. Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på individuella skillnader i arvsanlag och hudkvalitet.

  Att tänka på

  Under det första halvåret ska du undvika att utsätta området för sol och du ska använda solskyddskräm med minst SPF 30 dagligen, detta för att undvika pigmentering. Skulle pigmentering uppstå, försvinner den oftast inom några månader. Vill du påskynda den processen går det att behandla med blekande lösning.
This entry was posted in Estetiska laserbehandlingar and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.