BEHANDLA RYNKOR OCH ÄRR MED LASER

fraxel-laser

...en revolutionerande icke kirurgiskt metod för åldrad och skadad hud


 

Fördelar med fraxel re:pair behandlingen

Fraxel lasern ger till skillnad mot den gamla traditionella Laserslipningen:
  • betydligt kortare konvalescens
  • mindre risk för biverkningar
  • märkbara resultat med endast en behandling
  • ett alternativ till ansiktslyft

Hur fungerar det

Med Fraxel Re:pair så skjuts mängder av mycket smala (max 0,14 mm) och helt öppna kanaler djupt ned i dermis. Bredden på dessa kanaler är omkring 10 gånger mindre än andra fraktionerade system och metoder, vilket ger mycket mindre blödning. Mellan dessa kanaler så sparas frisk vävnad och därmed blir konvalescensen väsentligt kortare än med traditionell CO2. Den kliniska konvalescensen, det vill säga tiden för epidermis återslutning, är alltid max 48 timmar oavsett penetrationsdjup och antal kanaler, social downtime ligger på mellan 5-7 dagar.

Är fraxel re:pair rätt behandling för mig

Före behandlingen får du träffa en läkare för konsultation. Detta för att du ska få en professionell bedömning om din hud är lämplig för en fraxel re:pair behandling och om det finns medicinska hinder för behandlingen. Mötet med läkaren hjälper dig också för att du ska få en realistisk bild av hur det känns att göra behandlingen och vilket resultat du kan förvänta dig. Vid läkarkonsultationen får du information om hur du behöver förbereda dig inför behandlingen. Du ska till exempel inte sola två veckor före en fraxel behandling. I vissa fall kan din hud också behöva förbehandling med A-vitaminkräm och herpesprofylax.

Hur går behandlingen till?

När lasern träffar huden och ”borrar” de små kanalerna kommer du uppleva en värmande känsla på behandlingsområdet. Omedelbart efter behandlingen kommer huden hetta som du blivit bränd i solen . Du får räkna med en rodnad och en viss svullnad av det behandlade området och där viktigt att du håller huden ren och fuktig de första dagarna. Svullnaden över det behandlade området går ner efter cirka 3 dagar men en lokal svullnad i läderhuden kommer att kvarstå i minst en vecka och kommer att avta successivt. Den nya huden är röd och känslig, läkningsprocessen tar normalt mellan ca 5-6 dagar. På den sjätte dagen kan du återigen börja sminka dig. Behandlingen tar cirka 60 minuter, sker under lokalbedövning och du kan gå hem direkt efteråt.

Att tänka på efter min fraxel re:pair behandling

Under det första 3 månaderna ska du undvika att utsätta området för sol och du ska använda solskyddskräm med minst spf 30 dagligen, detta för att undvika pigmentering. Skulle pigmentering uppstå, försvinner den oftast inom några månader. Vill du påskynda den processen går det att behandla med blekande lösning. Daglig användning av en hudvårdsserie anpassad till dina behov rekommenderas för ett långvarigt resultat.

Resultat

En kraftfull hudföryngring Resultat på rynkor, ärr, kärl, pigmentfläckar, spänst och hudstruktur ses efter ca 3 veckor. Det slutgiltiga resultatet kommer dock efter cirka 6 mån då vi har uppnått full kollagen effekt. Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på individuella skillnader i arvsanlag och hudkvalitet.

[/tab]

[/tabgroup]

This entry was posted in Estetiska laserbehandlingar and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.