PRP-BEHANDLING – HUD

PRP stamcellsbehandling DermaCenter


Vad är PRP – behandling?

PRP står för Platelet Rich Plasma (blodplättsrik blodplasma) och är en injektionsbehandling med en sammansättning av koncentrerad blodplasma från patientens egna blod. Blodplasman har utmärkta förnyande och läkande egenskaper då den ger ifrån sig tillväxtfaktorer som sätter igång blodcirkulation och cellförnyelse. I huden utsöndras tillväxtfaktorer som kollagen och hyaluronsyra.

Det är en naturlig behandling eftersom att produkten är kroppsegen. PRP-behandling är en beprövad metod och ett skonsamt alternativ till kirurgi. Behandlingen ökar läkningsproccessen och är utmärkt till att behandla oönskade effeker av skador eller åldrad hud.


Kollagen – Elastin och PRP

Det naturliga åldrandet i huden beror främst på en obalans i cellförnyelsen och produktionen av kollagen och elastin. Den här obalansen gör att vår hud får mindre fukt, elasticitet och spänst. Genom att injicera blodplasma så främjar man en naturlig vävnadsåterbildning. Produktionen av kollagen förbättrar hudens kvalitet och ökar elasticiteten.


Alternativ till hyaluronsyra?

PRP är ett alternativ till hyaluronsyra med små molekyler som injiceras under huden för återfuktning. Till skillnad från fillers stimulerar PRP hudens celler och proteiner.Hur går behandlingen till

Ett blodprov tas från ditt armveck. Provröret med blod centrifugeras för att skilja på plasman med mycket blodplättar (trombocyter, growth factors) från resten av plasman och röda blodplättar.
Det trombocytrika plasman injiceras med små stick i huden. Vi använder små 1ml sprutor och tunn nål så att behandlingen blir så komfortabel som möjligt.


Vad kan behandlas

  • Fina linjer – rynkor
  • Försämrad elasticitet
  • Mörka ringar under ögonen
  • Ärr – veck
  • Hudkvalitet
BRA ATT VETA
BEHANDLINGSTID 60 minuter
ANESTESI lokalbedövning
KONVALESCENSTID ingen
ANTAL BEHANDLINGAR 3- 4 behandlingar
PRIS fr. 4000 kr
se Prislista här
DU HITTAR OSS PÅ Greta Garbos v 11, Solna,Stockholm

Utrustning

Utrustningen som finns på marknaden ute idag för framställning av PRP skiljer sig avsevärt från olika tillverkare. Vissa maskiner ger inte lika hög koncentration av trombocyter men även tiden för centrifugeringen varierar. För att ge högsta möjliga vetenskapliga och tekniska kvalité på våra behandlingar har vi valt med omsorg.


This entry was posted in Injektionsbehandlingar, Visa på startsidan. Bookmark the permalink.