KÄRLBEHANDLING MED LASER

kärlbehandling laser dermacenter
kärlbehandling laser dermacenter  

Om ytliga ådernät och kärlbristningar

Spindelvener eller sk ådernät är små synliga kärl, vanligtvis tunna med en röd eller blåaktig färg. De finns vanligtvis i ansiktet och på benen men kan också förekomma på andra områden av kroppen. Tack vare sin placering nära hudytan påverkar de inte blodcirkulationen. Kärlbristningar utgör därför inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är ett rent estetiskt besvär.

Hur fungerar kärlbehandling med laser?

Nd:YAG-laser består av en specifik våglängd som absorberas av det röda pigmentet i kärlet. Ljuspartiklarna bär på energi som omvandlas till värme när de absorberas. På detta sätt drar kärlväggen ihop sig och koagulerar. Detta medför att kärlet destrueras. Kroppens immunceller tar sedan hand om det behandlade kärlet. Det yttre hudlagret skyddas genom ett kylande system från maskinen. Den långpulsade lasern ger dig den optimala kärlbehandlingen med minimal risk för sidoeffekter.

Behandlingsområden

  • Kärl på benen
  • Kärlmissbildningar
  • Brustna blodkärl i ansiktet
  • Röd näsa
  • Rosacea
Missprydande kärl kan behandlas med Nd:YAG-laser med mycket goda resultat. Vissa kärl kräver dock behandling med injektioner, läs mer om Sklerosering.

Vilka patienter kan inte behandlas med laser?

Gravida, diabetes, benägenhet att bilda fula ärr, behandling med läkemedel som gör att huden blir överkänslig mot ljus, nyligen utsatt för uv ljus sol/solariet.

Att tänka på

Direkt efter behandlingen blir kärlet rödare och en svullnad kan ses runt kärlet detta ser man ofta vid behandling av kärl på benen. Några dagar senare blir kärlet mörkare brun/rött. Ibland bildas en mycket ytlig skorpa längs kärlet som brukar försvinna på en vecka. Vad som är viktigt att tänka på är att kärlet under nedbrytningsperioden oftast kommer att se mycket värre ut under en övergångsperiod.

 

BRA ATT VETA
BEHANDLINGSTID från 15 minuter
ANTAL BEHANDLINGAR 2-3
KONVALESCENSTID ingen
PRIS fr. 1 990 kr se Prislista här
DU HITTAR OSS PÅ Greta Garbos v 11, Solna,Stockholm
This entry was posted in Estetiska laserbehandlingar and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.